Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Bohatství v mé mysli a existenční strach

"Je to moc drahé. Nemůžu si to dovolit. To je pro mě škoda. Nemám na to peníze. Nikdy nemám dost peněz." A mnoho dalších podobných programů můžeme mít ve své hlavě. Dokonce říkáme, že to jsme prostě my, že je to naše osobnost, že to máme po rodičích, že to máme v rodině a podobné lži a výmluvy, kterými se utvrzujeme v tom, že s tím nemůžeme nic dělat. Opak je pravdou.

Mohlo se stát, že jsme tento škudlilský program převzali od svých rodičů, protože jsme to měli celý život na očích a neustále jsme slýchali, jak se musí šetřit. A tak se stalo, že jsme tento přístup k životu převzali, nemůžeme za to, naše podvědomí to udělalo za nás. Může nám to samozřejmě v rozumné míře pomáhat, ale často se stane, že nás tato přesvědčení omezují a nebo my svým chováním pak můžeme obtěžovat své okolí.

Dokonce to může přerůst v stále silnější obavy až v existenční strach. Bojíme se, že nebudeme mít dost prostředků, že nás vyhodí z práce, že skončíme na ulici, že nezaplatíme hypotéku, uléháme s tímto programem a také s ním ráno vstáváme. Konstruujeme ve své hlavě další a další negativní scénáře "co se stane, když" a úplně si zapomínáme všímat toho pozitivního, co máme přímo před nosem.

K tomuto článku mě inspiroval můj klient (a i jiní před ním), který si včera po odstranění těchto programů uvědomil to, co dlouho neviděl: že je nesmyslné se neustále bát a počítat každou korunu, že si může užít večeři se svou ženou v restauraci, protože ta chvíle mu přináší radost a štěstí. Že tím, že se bude bát, že nezaplatí hypotéku, se její zůstatek nezmenší :-) ale že je na čase si začít užívat dům a zahradu, kam se právě stěhuje a nevidět pouze ten ranec, co to stálo. Že už nebude otáčet každou korunu a koupí si kvalitní jídlo a užije si ho. A v neposlední řadě si uvědomil, že to, co opravdu chce a nedá si ničím zkazit je šťastný a spokojený rodinný život a naplňující práce a udělá všechno proto, aby takový byl. Protože to, na co zaměřujeme svou pozornost, tam jdou naše myšlenky a životní energie.

Důležité je si uvědomit, že jen my sami máme moc změnit to, co máme v hlavě a pokud je to strach, pak je jako mrak, který zakrývá slunce, které vychází každý den, ale my ho nemůžeme vidět.
Jen v naší mysli je naše bohatství a nebo chudoba a záleží jen na každém z nás, jaký prožijeme život.

 

Martina Mráčková

Founder & Senior Consultant

Internationally Certified NLP Master & Trainer
Internationally Certified Hypnotherapist

 

ZAKOUPENÍ ÚČASTI NA AKCI

Pro nákup musíte být zaregistrován a přihlášen.
Příběhy klientů
Články

Poslední články

5/2/2020
Dar SEBELÁSKY
Tvoříme Nový svět

Tvoříme Nový svět

3/2/2020
MOJE PRVNÍ SETKÁNÍ
S PANENKOU MARIÍ
A JEŽÍŠEM KRISTEM

….. úryvek z knihy Svatý grál je v každém z nás