Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Vina je prevít

VINA JE PREVÍT  

Cítíte někdy vinu? Vinu, za to, co jste udělali? Vinu za to, co jste neudělali? Vinu, že jste nic neudělali?  Vinu za to, že jste TO nechali dojít až do tohoto stavu? Obviňujete sebe nebo otáčíte svou nespokojenost se situací, ve které žijete, proti někomu druhému? Kdo za to tedy může? A takto bychom mohli pokračovat donekonečna. S vinou se ale budete stále točit v kruhu bezmoci a možná i strachu něco udělat. Je nutné si ale uvědomit, že vina paralyzuje, vina Vás vrací jen zpět stále a stále do problému. Vina je bariérou vyřešení dané situace a brání Vám ve Vašem rozvoji. Je podporována  a posilována přesvědčeními, že jste selhali, že jste špatní a Vy můžete prožívat zlost i pocity lítosti.

Dobrá zpráva je, že vina je jen myšlenkový program ve Vaší hlavě a tedy se dá změnit. A Vy se pak můžete osvobodit a posunout dál ve svém životě. Musíte si také uvědomit, jestli tahle myšlenka je Vaše a nebo Vám ji někdo tak dlouho opakoval, až jste jí uvěřili. Zeptejte se sami sebe, co si o té vině ve Vaší hlavě vlastně myslíte a zda ji chcete nést dál. A pak si na místo těchto negativních myšlenek několikrát přeříkejte tyto věty:

Udělal jsem to nejlepší, co jsem v té chvíli uměl. Kdybych uměl jinak a lépe, udělal bych to. Selhání neexistuje, existuje jen zpětná vazba, že mi něco funguje a nebo nefunguje. A každá situace v mém životě mě jen připravuje na tu další, která přijde. Můj život je cesta učení se a rozvoje mé osobnosti. 

A nakonec se zeptejte sami sebe: 

  • Co se na téhle situaci mám naučit?
  • Co příště budu dělat jinak?

 

Martina Mráčková

Founder & Senior Consultant

Internationally Certified NLP Master & Trainer
Internationally Certified Hypnotherapist

 

ZAKOUPENÍ ÚČASTI NA AKCI

Pro nákup musíte být zaregistrován a přihlášen.
Příběhy klientů
Články

Poslední články

5/2/2020
Dar SEBELÁSKY
Tvoříme Nový svět

Tvoříme Nový svět

3/2/2020
MOJE PRVNÍ SETKÁNÍ
S PANENKOU MARIÍ
A JEŽÍŠEM KRISTEM

….. úryvek z knihy Svatý grál je v každém z nás