Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Křivda nás žere zaživa

Skoncujte s křivdou s NLP technikou

Křivda paralyzuje natolik, že může spustit psychosomatické projevy jako je lupénka, onemocnění horních cest dýchacích, krku, angínu a nebo bolesti částí těla, které jsou již nějak jinak oslabené.

Křivda je spojená s neschopností říci svůj názor, prosadit to, co chci, obhájit se, se strachem, zlostí a ulpívání na nespravedlnosti. Jsme paralyzováni strachem, bojíme se, že když řekneme svoji pravdu, o něco přijdeme nebo o někoho přijdeme. Ale nakonec přicházíme jen sami o sebe a o své zdraví. Křivda, kterou nemáme vyřešenou, se vrací jak bumerang a žere nás zaživa, zamezuje radosti se projevit v našem životě. Namísto toho máme vztek na sebe i na toho, koho za to viníme.  

Pokud nezměníme myšlení a nepustíme křivdu k vodě, nic se nezmění. Často očekáváme, že přijde ten druhý, že to nějak odčiní, ale pravda je taková, že ten mnohdy netuší, že si křivdu nesete v sobě a že mohl jednat jinak. Každý z nás jedná, jak nejlépe dovede v dané situaci dle svých zkušeností. Pokud mám pocit křivdy, není jiná cesta než buď říci svou pravdu a nebát se následků a / nebo odpustit tomu druhému i sobě a jít dál. Jen každý sám jsme zodpovědný za to, jak se cítíme. Nejsou to ti druzí, ale jsme to my, kdo to dovolil. A to je skvělé, protože jen tehdy držíme ve svých rukou moc to změnit.

Pokud cítíte křivdu v sobě, pojďte vyzkoušet NLP techniku: Koukněte se na bílou zeď a představte si, že je na ní plátno jako v kině. Přehrajte si událost, ze které jste si odnesli křivdu. Podívejte se na celou událost jako na film. Koukejte na sebe a na ostatní herce, kteří sehráli svou úlohu. A uvědomte si, co vidíte, co slyšíte, co kdo říká, co kdo dělá. Představte si, že jste „konzultant na křivdy“ a dejte sobě ve filmu (své postavě) doporučení:

  • Co mu/jí to přinese v budoucnosti, když s křivdou zůstane?
  • Co musí udělat jinak, aby jí/ho to nesžíralo?
  • Co musí říci, aby se osvobodil/a?
  • A pak si přehrajte celý film znovu s novým scénářem a uvědomte si, jak se změnily Vaše pocity.  

Pokud s pocitem křivdy, viny a zlosti bojujete, zvu Vás do NLP v praxi, kde to společně vyřešíme.

 

Martina Mráčková

Founder & Senior Consultant

Internationally Certified NLP Master & Trainer
Internationally Certified Hypnotherapist

 

ZAKOUPENÍ ÚČASTI NA AKCI

Pro nákup musíte být zaregistrován a přihlášen.
Příběhy klientů
Články

Poslední články

5/2/2020
Dar SEBELÁSKY
Tvoříme Nový svět

Tvoříme Nový svět

3/2/2020
MOJE PRVNÍ SETKÁNÍ
S PANENKOU MARIÍ
A JEŽÍŠEM KRISTEM

….. úryvek z knihy Svatý grál je v každém z nás